Plansee – de mooiste plek van de vakantie.

Het is inmiddels al weer eventjes geleden dat ik op vakantie ben geweest. Als ik aan de vakantie denk, denk ik als eerste aan de Plansee. Wat een prachtige plek! Op een regenachtige dag zijn Nick en ik in de omgeving wat gaan rijden en het leek wel een sprookje. Mooie mist met wat regen, het grote meer en genoeg plekjes om even te stoppen. Geen ideaal weer om echt naar buiten te gaan, maar enorm mooi. Toen we een aantal dagen weer in de omgeving waren van de plansee – dit keer met mooi weer – zijn we met een kleine omweg er weer naar toe gegaan.

De eerste keer bij de planseeWe hadden nog geen volgende bestemming dus hebben een aantal camping in de buurt van de Plansee bekeken. Helaas niet iets wat aan onze eisen voldeed, maar dat weerhield ons niet van om heerlijk te genieten van wat de plansee te bieden heeft. Zodra we al in buurt kwamen van de plansee, stak Josje haar neus al naar buiten. Wat zo leuk is aan deze plek is dat het en heel groot is, en heel veel plekjes heeft waar je even met de auto kunt stoppen. Deze dag was het 25 graden, ideaal voor een kleine picnick. We hebben een lekker broodje gehaald en hebben een mooi plekje gezocht.

Ietsje lekkerder weer deze keer!


Uiteraard mocht Josje even (lees: 2 uur lang!) zwemmen en ben ik zelfs – ondanks het koude water – nog even met haar in het water gegaan. Het water is ontzettend blauw en op de achtergrond de bergen, beter dan dat wordt het niet. Alhoewel wel nog in ons achterhoofd zwierf dat we ’s avonds nog geen slaap plaats hadden, hebben wel ontzettend genoten. Na een heerlijke middag aan en in het water, was het toch echt tijd om een slaapplek te vinden. Dat was nog niet zo makkelijk. Na een aantal dagen kamperen waren we wel toe aan een hotel. In de omgeving waren er genoeg hotels maar of heel duur, of helemaal vol.

Uiteindelijk hebben we een hotel – ietsje boven budget – op een uurtje rijden gevonden. Eind goed, al goed!