Camping Pè da Munt in Zwitserland

Oh oh oh, wat een horror dag. Nadat we onze spullen hadden gepakt bij Camping Chalet Salten, was het plan om nog even in Italie te blijven. SpMet een lijstje campings gingen we vol goede moed op pad. Omdat het zo makkelijk was geweest om de eerste, leuke camping te vinden hadden we goede hoop. Niets bleek minder waar. De ene camping naar de andere camping bleek niks te zijn. Variërend van “mwah” tot “ik wil er nog niet door gevonden worden”. De natuurcamping stond onder een elektriciteits mast, de adults only camping keek uit op het pittoreske parkeerveld van het dorp. Vreselijk. Na 10 campings te hebben bezocht hebben Nick en ik besloten om door te rijden naar Zwitserland, daar hadden we ook een aantal campings opgeschreven die we sowieso mooi zouden vinden.De eerste camping was meteen raak, Camping Pè da Munt in een mooie bosrijke omgeving. Ruime plaatsen met ieder een eigen bankje en mogelijkheid tot vuur maken. Uitgestapt wilde we als eerste even kijken of onze elektriciteit kabel het zou redden tot de plek waar we wilden staan. Volgende tegenslag: in Zwitserland gebruiken ze soms een andere stekker. En de receptie was niet open. Wat nu? Nick en ik – inmiddels wel aardig chagrijnig – gingen het dorp nog snel in voordat de winkels dicht waren. Zo kochten we een veel te dure verloopstekker en vol goede moed gingen we weer terug naar de camping.

Helaas waren alle tegenslagen nog niet voorbij – ondanks advies in de winkel – was dit ook niet de goede stekker. Gelukkig was deze keer de receptie wel open en konden we daar een stekker lenen. Eind goed, al goed. Snel de tent opzetten en wat eten. We kwamen er al snel achter dat Zwitserland duur is. Mensen zeggen dat wel eens, maar wat is duur? Als je net uit via Duitsland uit Italie komt, en je in Zwitserland opeens 35 euro voor een schnitzel moet betalen ipv 16, dan schrik je wel even. 6 eieren? 4 euro asjeblieft. Een pakje ham? 8 euro asjeblieft.Maar dat mocht de pret niet drukken. Deze camping is is heerlijk rustig, je kunt er makkelijk gaan wandelen en dat je je eigen plekje hebt waar je vuur kunt maken is echt een pluspunt. In het dorpje Santa Maria Val Müstair ligt een supermarkt en een aantal restaurantjes.

Zoals ik al zei, kun je in de omgeving heerlijk wandelen. Vanuit de camping is het ook goed te doen om even naar het dorpje te lopen. De terugweg is ietsje moeilijker ;). Ook op deze camping zijn we twee nachtjes gebleven en staat hoog op het lijstje om een keer terug te gaan. Maar dan wel met een heleboel boodschappen die we al hebben ingeslagen haha.

Hout sprokkelen in de omgeving om ’s avonds te gebruiken voor het kampvuur