Camping Chalet Salten

Na onze eerste bestemming in Ettal vol regen, is het tijd om de zon op te zoeken! In Valas, Italie ging het zonnetje schijnen. In de hotel kamer hadden Nick en ik een aantal camping opgeschreven en op goed geluk zijn we maar gaan rijden. Gelukkig was de eerste camping meteen raak! Een kleine camping met weinig plaatsen maar gelukkig nog een plaatsje voor ons. Inclusief adembenemend uitzicht! Beter dan dit wordt het niet.Als ik internet mag geloven is een fijne camping in Italie (naar onze wensen) vinden nog niet zo makkelijk. We willen niet in rijtjes ingebouwd tussen de campers staan, willen het liefste mooi uitzicht en een beetje ruime plaatsen. Nu moet ik eerlijk bekennen dat de camping waar we uiteindelijk zijn beland ook niet perse ruime plaatsen had, maar wel fijn ingedeeld. Na een flinke rit vanuit Ettal, waarbij de reis al erg mooi was, kwamen we aan bij camping Chalet Salten. Hoopvol liepen we naar de receptie om te vragen of er nog een plekje vrij was en dat was er!Camping Chalet Salten heeft 22 kampeer plaatsen (kleine camping, check!) en biedt uitzicht op de Dolomieten (mooi uitzicht, check!). De plaatsen zijn niet ontzettend groot maar door een terras opstelling voelt het wel ruimtelijk. Bij de kampeer plaats heb je stroom en stromend water, heel fijn. Het toiletgebouw is – voor een camping – ontzettend luxe. Hele fijne douches en nette toiletten. Ook kun je bij de receptie ’s ochtends verse broodjes halen, eitjes en wat andere simpele dingen. Dit is wel handig want in de buurt is er alleen een kleine buurtsuper. Op de camping kun je zelf ’s avonds wat simpele maaltijden eten en naast de camping ligt een klein restaurantje. Hier hebben wij gegeten. Verwacht geen culinaire hoogstandjes, maar meer dan prima is het wel.

We zijn twee nachtjes op de camping gebleven, achteraf vonden we dat erg zonde. Het bleek een van de beste campings te zijn die we tegenkwamen deze reis. Alles was tip top in orde en super netjes. Een echte aanrader dus! En dat adembenemende uitzicht… Ik kijk nog regelmatig foto’s terug. Wie weet volgend jaar.

Het plan was om nog even in Italie te blijven, of het gelukt is om een leuke camping te vinden lees je in de volgende blog!