• Home
  • /
  • Duitsland
  • /
  • Roadtrip naar Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië.

Roadtrip naar Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië.

Eerder dit jaar begonnen Nick en ik langzaam al te dromen over de bestemming van onze zomervakantie. Een ding stond vast: dit jaar niet weer op een camping in Nederland of Duitsland maar echt op roadtrip. Niet dat daar iets mis mee is, maar als zomervakantie wilde we graag een keer verder weg. Als snel wisten we dat we naar Oostenrijk en Italie wilde. Een echt plan voor deze roadtrip was er niet. Het eerste hotel was geboekt en de eerste camping was geboekt, verder zouden we wel zien waar we zouden belanden. Maar eerst een tussenstop in Ettal, om de reis iets te breken.

Een paar weken voor vertrek was het eerste hotel in Ettal, Duitsland en de eerste camping in Mörtschach, Oostentrijk geboekt. Vanuit daar zouden we wel gaan zien waar we terecht zouden komen, sowieso in Italie. De voorpret kon beginnen!

De weersverwachting voor zowel Ettal als Mörtschach waren niet top, maar zouden nog wel bijtrekken. Hoopten we. Niets bleek minder waar. Ettal viel nog mee – 13 graden en vooral veer regen. Op de datums dat we in Mörtschach zouden zijn, 8 graden en vooral veel sneeuw. Sneeuw. Op zomervakantie! De camping in Oostenrijk werd afgezegd en we besloten ons plan om te gooien.

Zaterdag om 04:30 was het zover! Na een kort nachtje slaap – ik wist mijn koffer inpakken uiteraard weer uit te stellen tot de avond voor vertrek – waren we klaar voor de lange auto rit. Ik had de luxe dat ik niet hoefde te auto rijden en Josje heeft de hele weg prinsheerlijk lopen slapen. Rond 1 uur kwamen we aan in ons hotel in Ettal en onderweg werden we al getrakteerd op de meest bijzondere uitzichten. Ettal zelf is een klein dorpje met een bakkertje, een museum en wat restaurantjes. Niks bijzonders maar prima voor een paar dagen. Hou er wel rekening mee dat er op een aantal plekken alleen contact betaald kan worden! En van cola zero hebben ze nog nooit gehoord, een stapje terug in de tijd haha.

Hotel Blaue Gams


We sliepen twee nachtjes in hotel Blaue Gams. Een prima hotel voor een prima prijs in die buurt. Erg lekker ontbijt en een ruime kamer. Het hotel ligt op loopafstand van het dorpje en heeft zelf ook een restaurant waar we de tweede avond hebben gegeten. Helaas heeft het twee dagen non stop geregend en hebben we niet echt veel ondernomen in de omgeving. In Ettal ligt een kooster waar ook een bierbrouwerij is, verschillende souvernir winkeltjes en in de omgeving kun je heerlijk wandelen. Ondanks dat de hele dag regen niet heeeeel fijn is, gaf het wel een sprookjes achtige sfeer!

Vlakbij het hotel kun je al een mooi stukje wandelen waarbij je uitzicht hebt over Ettal

Een fijn begin van de vakantie! Maandag zijn we vertrokken naar een hele mooie camping in Italie, maar daar lees je in de volgende blogpost meer over. De roadtrip is begonnen!