Camping Buitenhof in Hilvarenbeek

Ohhh, wat scheen het zonnetje toch heerlijk met Pasen! Nick en ik wilde erg graag gaan kamperen. Nu werk ik vrijdag tot half 5, dus wilden we graag iets dichtbij. Vorig jaar had ik al gezien dat er in Hilvarenbeek een nieuwe natuurcamping was, helaas is het er dat jaar niet van gekomen. Ik heb Nick laatst het groene boekje cadeau gedaan en daar zagen we camping Buitenhof weer in staan. Deze keuze was snel gemaakt deze keer!

Kamperen tussen de boerenweiden

Camping buitenhof ligt aan de rand van het dorp Hilvarenbeek en is omringd met natuur. De camping ligt op een voormalig landbouwgrond en er zijn meer dan 200 bomen geplant. Hou er wel rekening mee dat de camping nog niet heel lang bestaat, dus die bomen zijn nog niet gigantisch ;). Dit was voor ons geen probleem – de plekken zijn ruim genoeg – maar met 30 graden lijkt me het wel warm!

Op de camping is een biologische moestuin, een natuurlijke vijver en schapen en kippen. Campings met dieren krijgen sowieso pluspunten van mij, dus dat zit helemaal snor. Er zijn twee toilet gebouwen. Een staat echt op de camping en heeft 4 wc’s en douches (dit zit in elkaar), ook zijn er nog 2 wc’s in het gebouw zelf. Een groot voordeel van deze camping is de keuken. Er is een overdekt gebouw waar je koffie kunt zetten, het gasfornuis kunt gebruiken en nog veel meer. Ideaal! Zo hebben wij dankbaar een karaf met water gevuld omdat we niks meer te drinken hadden. Uiteraard was je alles netjes af en zet je het terug waar je het hebt gevonden.

Hilvarenbeek

De camping ligt 15 to 20 minuten lopen van het centrum van Hilvarenbeek. Omdat wij vrij dichtbij wonen en ik 2 jaar heb gewerkt in Hilvarenbeek, kende ik het wel. Alhoewel we nog nooit echt ’s avonds op het terras hebben gezet. Hilvarenbeek heeft een heel rijk dorpsleven met allerlei activiteiten. Er zijn genoeg terrasjes en zeker met het heerlijke weer, was het zelfs rond 22:00 uur nog een plekje zoeken. Er is nog geen een terrasje (en we hebben er al een aantal gehad dat weekend!) waar we niet vriendelijk zijn geholpen. Vrijdag hebben we op het terras gezeten bij Herberg Sint petrus Zaterdag zijn we ’s middags gaan lunchen bij Speciaalbiercafé ’t Schouwke. Hier hebben we geluncht (ruime portie’s!) en de zelfgemaakte ice tea was erg lekker. Op zaterdag was er een wielren event, ’s avonds was het dus nog behoorlijk druk! Hilvarenbeek is geen groot dorp, maar wel ontzettend gezellig.

Een fijn weekend

Al met al een heel fijn weekend kamperen. Natuurcamping Buitenhof is van alle gemakken voorzien, we zijn vriendelijk welkom geheten door de eigenaren en het is dichtbij het centrum. Zeker voor herhaling vatbaar! Fijn om zo’n lekker plekje dicht bij huis te hebben.