Wandelen in de omgeving van Landal Wirfttal

Waterval De Dreimühlen

Bij de receptie van het Landal park zag ik een flyer over de waterval. Op een half uurtje rijden vind je de korte wandelroute van 1,5 uur. De route naar de parkeerplaats is al prachtig, je ziet het landschap steeds meer veranderen. Je gaat namelijk richting de vulkaan eifel! Eenmaal aangekomen bij de parkeerplaats (adres), begint de wandeling. Tegenover de wandelingen die ik normaal in de Eifel maak, is deze erg vlak. Ook wel eens fijn!

Als je richting de waterval loopt, heb je op een bepaald moment een keuze. Een smal paadje, of een verharde weg. Een gedeelte van het gezelschap heeft het smalle paadje genomen – dit was af en toe nog een behoorlijke uitdaging -. Ik heb de verharde weg genomen, net iets makkelijker met de hond.


Ongeveer op de helft van de route ligt de waterval. Verwacht uiteraard niet de niagra falls, maar moois is het wel! Wat bijzonder aan deze waterval is, is dat hij ieder jaar een stukje groeit. De waterval wordt “gevoed” door die stroompjes die rijk zijn aan calcium en koolzuurhoudend. Je zult niet de enige zijn, wat het is een bekende attractie in de Eifel.

Haus Wirfttal

In tegenstelling tot de wandelroute bij de waterval, is deze wandelroute wel stijl. Het is geen vaste wandelroute, eigenlijk hebben we gewoon een rondje gelopen vanaf de parkeerplaats bij Haus Wirfttal.

Ook hier hebben we zo’n 1,5 tot 2 uur gelopen. De route zal waarschijnlijk iets korter zijn maar omdat het stijl is, ben je iets langer onderweg. Ik moet eerlijk beginnen: tijdens het wandelen heb ik soms wel geklaagd. Op het einde had ik toch een voldaan gevoel! Een mooie route vol met grote, hoge bomen.