Landal Wirfttal

In november ben ik samen met Nick een midweekje naar Landal geweest in Stadtkyll. Dit hadden we super last minute geboekt met de HEMA bungalow weken. Nu waren we allebei niet zo’n “vakantiehuisjes mensen” maar we waren totaal verrast. Wat een genot! Een fijn, ruim huisje met mooi uitzicht. Makkelijk met de hond en een leuke omgeving.

Eenmaal terug hebben we direct weer een weekje geboekt, van 11 t/m 17 maart. Landal Wirfttal is een vakantiepark in een enorme bosrijke omgeving in de vulkaan Eifel. Er staan 209 bungalows en je hebt ook de optie om een wood lodge of een safari tent boeken. Op het park is een restaurant, een zwembad je kunt er midget golfen en er zijn een aantal speelplaatsen voor kinderen. Ook kun je er fietsen huren (elektrisch is wel aan te raden) en uiteraard kun je wandelen in de omgeving.

Met de hond

Josje is beide keren mee geweest, het is een hond vriendelijk park! Je hebt ook speciale honden bungalows, met een afgezet stukje tuin. Deze hebben we niet geboekt maar ook in de gewone bungalows zijn honden toegestaan. Je kunt met de hond heerlijk wandelen in de omgeving en op het park is een honden parcours. Ook is er een warme “dog wash”. Ideaal als Josje door de modder heeft lopen banjeren!

We hebben beide keren een 6 persoons huisje gehad, ondanks dat we met zijn 2en waren. De eerste keer was dit toevallig omdat het bij de HEMA actie hoorden. De tweede keer zijn mijn ouders, mijn zus en haar man van vrijdag tot zondag gekomen. Een hele week met zijn 6en in een huisje is vrij krap maar voor een weekendje is het prima.

Een weekje Landal staat voor ons in het teken van luieren en heerlijk wandelen. Ook tripjes aan de Duitse supermarkt mogen niet ontbreken – ik hou van buitenlandse supermarkten. Kamperen vind ik nog steeds het allerleukst, maar een huisje is op zijn tijd wel makkelijk. Deze week heeft het alleen maar geregend en dan zit je toch heerlijk warm in je huisje. Uiteraard met ’s avonds de open haard aan met een kopje thee!

In de komende blogpost zal ik een aantal dingen delen over de omgeving. Waar te eten? En waar heb je het lekkerste ontbijtje?