Drie simpele, creatieve dingen om te doen op de camping

Een vriendin vroeg een keer aan me “maar wat doen jullie dan op de camping, vervelen jullie je nooit?” Ja, tuurlijk. Ik verveel me heus wel eens. Maar dat ligt dan maar aan mezelf, dat ik geen zin heb om iets te doen haha! Dagen op de camping bestaan uit wandelen, koffie drinken, waterverven en lezen. Hieronder een lijstje met activiteiten voor op de camping!


Waterverven

Waterverven of aquarellen is toch wel mijn grootste hobby. Altijd als ik op vakantie of een weekend weg ga, gaan mijn aquarel spullen mee. Ik heb een klein palletje van winsor & newton dat heel makkelijk mee te nemen is. Ook gaan altijd mijn aquarel potloden mee en uiteraard papier. Het makkelijke is dat je het zo groots of klein kan aanpakken als je wilt. Soms neem ik a4 vellen mee, ga ik wat korter, dan neem ik gewoon een klein a5 blokje mee.

Bullet journalling/plak boek

Wat ik nog niet zo lang doe, maar wel heel leuk vind: bijhouden wat ik doe op vakantie. Toen we afgelopen winter een weekje naar Landal gingen, heb ik iedere dag opgeschreven wat we hebben gedaan. Inclusief wandelroutes, als ik daar bladeren van tegen kom. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het in je plakboek/bullet journal stoppen. Ook erg leuk om later terug te lezen! Hier heb je eigenlijk alleen een boekje, lijm en een fine liner voor nodig. Dit past toch altijd nog in je koffer?

Tip: bij de HEMA kun je voor een leuk prijsje vierkante foto’s laten afdrukken.


Monoprint

Monoprint! Ook weer iets wat niet veel ruimte inneemt. Je neemt papier mee (kan een simpele witte A4, maar ook bijvoorbeeld met marmer print) en een stempelkussen. Ga op de camping opzoek naar blaadjes, eikeltjes, of wat dan ook! Druk het op het stempelkussen en maak een mooie print. Leuk als herinnering als je weer terug bent van vakantie. Ook ideaal te gebruiken in je bullet journal.

Het hoeft niet mooi te zijn

Je bent op vakantie, dus laat los dat het alsmaar mooi zijn. Ga lekker kliederen en probeer verwachtingen los te laten. Geniet!