Ulvenhoutse bos & de Fazantarie

Wat kun je nu beter doen op een zondag, dan lekker wandelen en lunchen? Vaak gaan Nick en ik wandelen bij de Loonse en Drunense duinen om vervolgens iets te drinken bij Bosch en Duin. Deze zondag was het tijd voor iets nieuws! Ik heb opgezocht waar de hond lekker los kan lopen en waar we ook nog konden lunchen. Zo kwamen we uit bij het Ulvenhoutse bos.

Ulvenhoutse bos

Het bos ligt vlakbij Breda en is een van de oudste bossen in Nederland, heb ik me laten vertellen. Het was behoorlijk nat, een paar goede wandelschoenen waren dus erg fijn! Er zijn verschillende routes die je kan wandelen, dit hebben wij niet gedaan. Het is heerlijk om zo rond te lopen. Josje kon haar lol op met alle takken en was dol gelukkig toen ze een flinke plas water zag. Ondanks dat het zondagmiddag was, was het behoorlijk rustig. De hond mag een flink stuk los – echt een pluspunt!

Lunch bij het Ulvenhoutse bos
Broodje serranoham met warme brie en honing

De Fazantarie

Na een uurtje wandelen moet er natuurlijk goed gegeten worden. Bij de Fazantarie hadden we de auto geparkeerd en zijn we ook gaan lunchen. Honden mogen binnen – mits aangelijnd, schoon en droog. Hou hier dus wel rekening mee! Eenmaal binnen was het behoorlijk druk maar hadden we nog een knus plekje. De kaart is niet heel uitgebreid maar er zijn genoeg keuzes.

Ik heb een broodje brie met serranoham gekozen, mijn lievelings. Het broodje was rijk belegd met groenten, brie en ham. Het waren twee flinke boterhammen. Erg lekker! Nick had een broodje benedict. Dit was met buikspek, hollandaise saus en een gepocheerd ei. Dit was ook wel lekker maar zat niet heel veel smaak aan. Zonde!

De bediening was ontzettend vriendelijk en de avondkaart zag er lekker uit. Ik denk dat dat we ook zeker nog een keer gaan avondeten bij de Fazantarie.

Als je opzoek bent naar een mooi stukje natuurlijk wat lekker rustig is: dan ben je bij het Ulvenhoutse bos aan het goede adres. Wij hebben genoten!