Camping Oosterberg

Camping Oosterberg is mijn lievelings plekje. Nergens kom ik zo tot rust als daar. Een heerlijke camping in Epen, Zuid Limburg. Twee jaar geleden wilde Nick en ik graag kamperen in Nederland. Dit deden we toen nog achterin de bestelbus, met een matrasje. Oorspronkelijk kom ik uit Zuid Limburg en nu ik er niet meer woon, kan ik de mooie plekjes des te meer waarderen. Tijdens onze zoektocht naar een fijne camping kwamen we bij Camping Oosterberg terecht.

Inmiddels hebben we al een behoorlijk aantal tripjes naar Oosterberg erop zitten. Van een nachtje tot een hele week: het is allemaal heerlijk. Er zijn geen afgebakende plekken en als je aan komt rijden kan je je tent/camper/caravan neerzetten waar je wilt. Ze hebben verschillende weides, van een tent wei tot de wei met het prachtige uitzicht. Iedere wei heeft zijn eigen charme. Zo staan we in het hoogseizoen vaak op de grote wei, achteraan de camping. Niet het mooie uitzicht maar wel knus bij de koeien en een ruime plek.


Omgeving

Ondanks dat Epen niet echt bekend staat om zijn spetterende, bruisende leven kun je er een hele hoop doen. Om te beginnen het inkoppertje: wandelen. Er zijn prachtige stukken om lekker te wandelen met adembenemende uitzichten. Zo lopen wij regelmatig van de camping naar de 4 jaargetijden, dit is een hotel met een restaurant. Hier kun je heerlijk lunchen (de val dieu salade is een aanrader!), avondeten maar ook zeker een avond borrelen. De eigenaren zijn ontzettend aardig en je voelt je er meteen thuis. De terug weg naar de camping is wel behoorlijk stijl dus je kunt gerust nog een extra drankje nemen. Deze loop je er toch wel af!

Iets dichter bij de camping is er de Gerardushoeve, ideaal om onder het genot van een kopje koffie te genieten van het uitzicht. Het kan hier behoorlijk druk zijn maar meestal kun je nog wel een plekje vinden. Ook bij de Gerardushoeve kun je heerlijk lunchen.


Camping Oosterberg

Op Camping Oosterberg is er ook genoeg te beleven. Zo is er een kinderboerderij, waar ik altijd de geitjes even ga begroeten. Zo zijn er ook konijntjes en varkentjes. Kinderen kunnen met een pony wandelen over de camping en er zijn ook speeltoestellen. De Paardenstal is de slecht weer accommodatie, met open haard en wifi. In de Paardenstal kun je ook broodjes bestellen voor de dag erna. Handig! Niet geheel onbelangrijk: het sanitair is ontzettend schoon.

Wandelen in Epen
In de omgeving kun je mooi wandelen

Camping Oosterberg is dus een grote aanrader! We worden altijd hartelijk ontvangen en zo blijkt maar weer: je hoeft niet ver weg te gaan voor een mooi plekje. De komende tijd staan er weer wat tripjes gepland naar de camping. Ik heb er nu al zin in!