Veenhuizen

30 juli tm 1 augustus 2018

SRPRS.ME

Afgelopen zomer ben ik met Nick twee nachtjes weggeweest. Dit hebben we geboekt via SPRS.ME, de meesten zullen het wel kennen. Je boekt een trip en weet van te voren niet waar je naar toe gaat. Een jaar geleden hebben we dit ook een keer gedaan, toen om het jubileum van mijn ouders te vieren. Vier steden in 12 dagen tijd! Dit was zo goed bevallen, dat we deze zomer weer een nachtje weg wilden. Het werd direct het eerste nachtje hotel met hond! Spannend maar erg leuk.

Het zonnetje scheen, we hadden de rijrichting onthuld en gingen op pad. Toen we de eerste keer gingen, kraste je steeds de rijrichting of plaats open. Deze keer was het via de app. Vond ik persoonlijk ietsje minder leuk, maar dat mag de pret niet drukken! Van te voren had ik me natuurlijk niet kunnen bedwingen en had ik al een paar plaatsen bekeken via de SPRS.ME Facebook. Ik had dan ook al een vermoeden en ik zat uiteraard totaal verkeerd.

De plaats waar we naar toe gingen was Veenhuizen. Nog nooooit van gehoord! Maar wat een leuk dorpje. Toen we het dorpje binnen reden keken we elkaar even aan. Is hier wel iets te beleven? Eenmaal aangekomen bij het hotel waren we al iets zekerder van onze zaak. Een ontzettend mooi hotel in een mooie omgeving. Heerlijk om te wandelen! Wat meteen opviel was dat het makkelijk was om de hond uit te laten. Pluspunt! We verbleven in hotel Bitter en Zoet.


Veenhuizen

’s avonds gingen we uiteten in het restaurant van het hotel. Het was maandag en in de omgeving was er niks open behalve dit restaurant. Dat was geen ramp: het eten was namelijk heerlijk!

Na een goede nachtrust hebben Nick en ik gekeken wat we konden doen. In het dorp zit een gevangenismuseum. Veenhuizen is namelijk vroeger een gevangenis dorp. In het museum kom je de geschiedenis van Veenhuizen tegen maar ook de gevangenissen van nu. Bij het restaurant van het museum geluncht en terug naar het hondje. De badkamer van onze kamer was behoorlijk groot en de kamer was op de begane grond. Ideaal met een hond! Omdat het op de badkamer lekker koel was hebben we Josje – onze hond – op de badkamer gedaan met een flinke bak water, terwijl wij naar het museum waren.

Eigenlijk was het plan om een nachtje te blijven – dit hadden we geboekt via SRPRS.ME – maar het hotel beviel zo goed, dat we nog een nachtje bij hadden geboekt. ’s Avonds zijn we bij de drie provinciën uiteten geweest en ook dit was weer ontzettend lekker. Helaas geen foto’s van gemaakt maar zeker aan te raden!

Onze twee dagen mini roadtrip zat er weer op. Het was goed geregeld door SRPRS.ME, een hondvriendelijk hotel in een mooie omgeving. Op het eerste oog erg rustig maar toch genoeg te zien en te beleven.